logo

Kunst in Veldhuizen

Community art project in de openbare ruimte Transformatorhuisje in Veldhuizen, Ede 2012 Opdrachtgever: Cultura in Ede 3 Transformatorhuisjes voorzien van tekeningen Print op zelfklevend doek

De instrumenten waarmee wij gaan werken voor deze opdracht in het prille begin tot en het laatste detail zijn: Analyse, concept, ontwerp en ambacht. In de analysefase wordt naar de essentie van de opdracht onderzocht.
Wat is de speci eke vraag van de opdrachtgevers en waar gaat de opdracht in de kern over en hoe kun- nen we die vertalen in het te maken kunstwerk?

Dan gaan we de speci eke kenmerken van de omgeving waarin het kunstwerk komt te staan onderzoek- en. Mogelijke knelpunten worden omgevormd door nieuwe mogelijkheden. Deze integrale en contextuele manier van werken leidt tot een verassend concept die de identiteit van de locatie krachtig en herkenbaar gaan maken. Wij werken altijd nauw samen met de betrokkenen en belanghebbenden bij een project. Samen met betrokkenen en belanghebbenden komen we tot een sterk plan. De openbare ruimte is de drager voor ons plan. Bij elke stap in het ontwerpproces besteden wij aandacht in detaillering, de aspec- ten van beheer en de keus van het materiaal van het te maken kunstwerk/ landmark. Duurzaamheid, exibiliteit de wens van de eindgebruikers en de opdrachtgever staan voorop.

We hebben een multidisciplinair team om ons heen gevormd om dit soort opdrachten te kunnen ver- wezenlijken. We werken in elk project nauw samen met Marco Cops van de WISEGUYS, urban art projects. Marco Cops draagt o.a. zorg voor technisch onderzoek naar de mogelijkheden, advisering en projectbegeleiding, van begin tot en met de oplevering van onze projecten. Marco Cops heeft een enorm netwerk in het binnen en buitenland. In Amsterdam en daarbuiten doen de WISEGUYS advies over on- derhoud kunstwerken en de daarbij benodigde expertise, maar ook herplaatsingen van kunstwerken voor verschillende opdrachtgevers.