logo

Mill's Blauw

Schetsontwerp voor de openbare ruimte Mill 2017 Opdrachtgever: Gemeente Mill en Sint Hubert Sculptuur van 5,5m hoog Polyester en gemoffeld staal

Het centrum van Mill werd vernieuwd. Op het marktplein tegenover de kerk, aan de Burgemeester Verstraatenlaan, moest een kunstwerk geplaatst worden.
Het was de bedoeling dat dit beeld een blikvanger werd, herkenning teweeg bracht en de Millse identiteit raakte.

Bij het ontwikkelen van het kunstwerk Mill’s Blauw gingen we op zoek naar het DNA van Mill.
Het kunstwerk Mill’s Blauw vertelt over de verbinding tussen de Millenaren, de historische verhalen van Mill binnen hun landelijke omgeving.

De Millenaar en zijn gezin/familie was voor ons de kiem van de samenleving van Mill.
Als mensen zijn we gemaakt om in relatie tot elkaar te staan.
Het gezin is de eerste plek waarin dit gebeurt: de plek waar liefde, geborgenheid en zorg voor elkaar centraal staan. Die liefde en verbinding werd weerspiegelt in ons kunstwerk.

Op de Markt zouden drie gestapelde eieren komen te staan met een blauw patroon en bovenop de eieren werd een goudkleurige Korenbloem geplaatst.
Het blauw van het patroon op de eieren is de kleur van de Korenbloem. In het Korenbloemblauwe patroon werden de (bij)-namen van de bekende Millenaren verwerkt en symbolen die met Mill te maken hadden.

Wij hadden de wens met het kunstwerk Mill’s Blauw een ontmoetingsplaats voor de gebruikers en de bezoekers van de Markt in Mill te maken.
Door elementen als het ei, de (bij)-namen van bekende Millenaren en hun symbolen en de korenmolen ‘De Korenbloem’ uit Mill als uitgangspunt te nemen.

Elk element in het kunstwerk verteld zijn eigen verhaal en toch vormen alle verhalen een poëtisch geheel in een ruimtelijk verband.